Matmuffins

1 Nov

För snart ett år sedan testade jag ett recept på matmuffins. Receptet blev otroligt populärt bland vänner och bekanta. Nu vill jag såklart dela det med er!. Receptet är på matmuffins med morötter, spenat, kikärter samt fetaost  och ger 10 stora eller 20 små muffins
Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl havrekli
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
3 ägg
3 dl vatten
1 1/2 dl naturell yoghurt
1 dl olivolja
50 g färsk bladspenat, riven i stora bitar
1 stor grovriven morot
400 g kikärter (på burk)
Fetaost till garnering

1. Slå på ugnen på 180 grader

2. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål och ställ åt sidan

3. Vispa äggen ordentligt

4. Vispa i vatten, yoghurt och olivolja

5. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör ner äggblandningen till allt är blandat

6. Rör sedan ner spenaten, morötterna och kikärterna

7. Fördela smeten i pappersklädda formar strax nedanför formkanten

8. Garnera med fetaost

9. Grädda i ca 30 minuter för stora muffins och något kortare för de små

Jag gjorde små muffins, de blev såhär:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: